Medaljon iz jajčevcev

Jajčevec kot zelenjavni pridelek so številni vrtnarji vzljubili zaradi svojega edinstvenega okusa, vrst in barvne raznolikosti, pa tudi zaradi privlačnega videza. Poleg tega so plodovi tega tujca zelo koristni. Bogati so ne le z vitamini, ampak tudi z makronutrienti..

Danes se jajčevci lahko gojijo ne samo v rastlinjaku, temveč tudi v odprtem tleh. Kaj pa tisti, ki nimajo svoje osebne parcele, a še vedno želijo rasti in uživati ​​vitaminsko zelenjavo? Za rešitev te težave so vzrejali različne notranje jajčevce "Medaljon".

Opis

Jajčevec "Medaljon" se nanaša na zgodnje hibridne sorte, namenjene gojenju tako na vrtu kot v loncu na okenski deski ali balkonu. Grmovje je miniaturno, nizko, kompaktno. Višina odrasle rastline doseže 40-55 cm. Obdobje popolnega zorenja plodov je 90-95 dni.

Oblika zelenjave je rahlo podolgovata, jajčaste oblike. Barvanje se razlikuje od svetlo do temno vijolično. Teža zrelega ploda se giblje od 60 do 80 gramov. Produktivnost - visoka.

Jajčevca kaša je bela, srednje gostote. Ni grenkega pookusa.

V kuhanju se notranja zelenjavna jajčevca uporablja za kuhanje prvih in drugih tečajev, pa tudi za konzerviranje in kisanje kot pripravo na zimo.

Gojenje skrivnosti

Setev jajčevcev "Medaljon" se izvaja v maju. Sorta ne potrebuje posebnih pogojev gojenja. Kultura je nezahtevna, vendar je treba upoštevati nekatere nianse.

Miniaturna zelenjava, tako kot njene kolege, je ljubeča do svetlobe in vlage. Poleg tega notranji jajčevci ne prenašajo prepihov in nenadnih temperaturnih sprememb. Če ste se resno odločili, da boste na svojem oknu gojili veliko letino jajčevcev, vam bodo zagotovo pomagale naše skrivnosti, ki jih je enostavno slediti:

1. Seme posadite v pravilno sestavo tal. Jajčevci ne marajo težkih tal. Lahka tla z visoko vsebnostjo črnih tal veljajo za optimalne za gojenje..
  2. Izberite pravo mesto za zelenjavo. Najboljša možnost je dobro osvetljeno območje brez prepiha.
  3. Zalivanje naj bo obilno in pravočasno..
  4. Ne pozabite na gnojenje rastline in razrahljanje tal po zalivanju.
  5. Odvečne poganjke in listje vedno odstranite z grma, to bo pomagalo preprečiti temnenje plodov in pospešiti njihovo zorenje..

Iz videoposnetka se boste naučili pravilno oblikovati grmove jajčevcev:

Mini jajčevci sorte Medallion po okusu niso slabši od svojih vrtnih kolegov, ampak nasprotno, sodeč po pregledih, jih v številnih položajih prekašajo. Zahvaljujoč miniaturnemu grmu, kompaktnosti in nezahtevnosti zelenjava zavzema mesto na okenski plošči med ljubitelji pridelkov.

Locket

Ocene

Oksana, 32 let, Ufa
Dolgo sem sanjal, da bi na svojem balkonu gojil kakšno zelenjavo. Najprej sem prebrala veliko število člankov in pregledov v internetu o tem, ali je na splošno mogoče v stanovanju zrasti kaj takega.

Ustavljeno na jajčevcu. Nadalje je začela izbirati primerno sorto. Naročil sem semena zgodnje zrelih jajčevcev "Medaljon". Sejano. Po kratkem času so se v mojih loncih pojavili prvi poganjki. V vsak lonec sem posebej posadil eno seme, da pozneje ne bi posadil rastlin.

Grmovje je hitro raslo in postajalo vsak dan močnejše. Po približno enem mesecu so se na rastlinah začele pojavljati rože. Ko so se spremenili v sadje, nisem mogel verjeti svojim očem. Vseeno mi je uspelo. Na okenskem oknu sem gojil jajčevce. Res je, da je veliko manjših od vrtnih sort, vendar je prav tako okusna. Z eksperimentom sem bil zadovoljen. Na balkon nameravam posaditi kumare in paradižnik poleg jajčevcev.

Anton Sergejevič, 46 let, Nižni Novgorod
Minilo je 5 let, odkar sva se z ženo začela zanimati za gojenje zelenjave v lastnem stanovanju. Vse se je začelo z dejstvom, da je nekega dne sosed na stopnišču domov prinesel semena jajčevcev s potovanja. Sadil jih je na svoj balkon. Ko je mini zelenjava začela saditi, je soseda mene in ženo povabila na večerjo, da bi okusila nenavadno jed. Kakšno je bilo naše presenečenje, ko smo na lastne oči videli pravi jajčevci, ki ne rastejo na vrtni postelji, ampak ravno na okenski deski. Od tega trenutka sem dobil idejo, da bi na svoji balkoni za vsako ceno gojili mini zelenjavo..

Isti sosed je pomagal s semeni. Predlagal je, kako skrbeti za eksotično kulturo. Kmalu sem imela najprej poganjke, nato pa še miniaturne grmovnice. S prihodom prvih sadežev veselje ni poznalo meja.

Po uspešni izkušnji z gojenjem jajčevcev sva z ženo začela eksperimentirati in danes na našem oknu lahko vidimo ne samo jajčevca, temveč tudi kumare, paradižnik, zelišča in celo redkvico.

Alla Fedorovna, 62 let, Dnepropetrovsk
Od zgodnje pomladi do pozne jeseni se vrtim po vrtu. Velikost parcele je majhna, le 6 hektarjev, a poskušam jih uporabiti čim bolj racionalno. Da bi prihranili prostor, sem se letos odločil, da bom poskusil gojiti nenavadno sorto jajčevcev "Medaljon".

Grmovje v višino je res majhno, na vrtu ne zavzamejo veliko prostora, posebne nege ne potrebujejo. Plodovi so sicer nekoliko drobni, na veji jih je veliko. Po okusu ta mini zelenjava ni slabša od tradicionalnih jajčevcev. Celuloza te sorte je dobrega okusa, sploh ne grize.

Ta možnost je kot nalašč za tiste, ki imajo težave z velikostjo zemlje ali je sploh nimajo. Jajčevci sorte Medallion se bodo počutili odlično tudi v navadnem loncu na okenskem oknu ali balkonu.

Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti