Bean yin yang

Kakšne barvne raznolikosti ne boste videli v rastlinskem svetu. A takšnega elegantnega žitnega fižola verjetno ni več mogoče najti. Črno-bela risba je zelo podobna znamenitemu simbolu povezanosti moške in ženske energije yin-jang. S tako nenavadno in zdravo jedjo lahko okrasite katero koli mizo..

Yin Yang fižol

Opis sorte Yin Yang

Haricot sorta Yin-yang se nanaša na grmovje vrste rastlin. To je sorta zrn, torej jedo fižol brez stroka. Višina odrasle rastline doseže 45 cm.

Pozor! Rastlina zaradi svoje majhnosti velja za zelo donosno, saj je v obdobju plodovanja preprosto posejana s stroki.

Glavna značilnost te sorte je seveda njena nenavadna dvobarvna barva..

Gojenje Yin Yang Bean

Pristanek

Kot vse stročnice se tudi seme tega zrnatega fižola pred sajenjem namoči, dokler poganjki ne ugriznejo. Nato ga posadijo v luknjo do globine 7 cm. Razdalja med rastlinami se ohranja znotraj 15 cm. Tla za sajenje sorte Yin-yang morajo biti lahka in rodovitna. Posteljo je najbolje postaviti v dobro osvetljeno in zaščiteno pred vetrom. Najboljši predhodniki žitnega fižola so zelje, paradižnik in krompir.

Pomembno! Ne smete pristati prezgodaj. Mrazi lahko ubijejo to toplotno ljubečo rastlino.

Najboljši čas za pristanek bo konec maja ali začetek junija, odvisno od podnebnih razmer.

Yin Yang fižol

Nega

• rastlino zalivajte po potrebi, tal ne smemo niti presušiti niti poplaviti;
  • potrebno je izvajati plevenje nasadov, saj lahko plevel to majhno rastlino prikrajša za prehrano;
  • ko se na površini zemlje tvori skorja, jo je treba zrahljati;
  • na začetku cvetenja je potrebno hraniti fižol z mineralnimi gnojili, če tla niso dovolj rodovitna, potem bo 10 dni po vznikanju zaželeno gnojenje z dušikovimi gnojili, na primer raztopino mulleina.

Na splošno je fižol pri negi precej nezahteven, za pridobitev pridelka so potrebna le ta osnovna dejanja.

Yin Yang fižol

Prednosti Yin-Yang Bean-a

Zrno zrnja Yin-yang ima veliko prednosti:

• aminokisline in vitamini skupine B ugodno vplivajo na živčni sistem;
  • velika količina vlaknin pomaga pri hujšanju;
  • spodobna vsebnost železa bo pomagala pri slabokrvnosti;
  • za vegetarijance bo ta izdelek dober nadomestek mesa, saj je vir beljakovin;
  • vsebnost drugih vitaminov in mineralov bo pomagala polniti telesne rezerve;
  • žitni fižol je odličen za prehrano pri nekaterih boleznih;
  • maska ​​iz tega izdelka je odličen vir prehrane za kateri koli tip kože, poleg tega pa bo povečala elastičnost in enakomerno obarvala ten.

Yin Yang fižol

To res lepo in nenavadno rastlino je enostavno gojiti. Kot rezultat tega, ker smo od njegove uporabe prejeli veliko koristi in užitka.

Ocene Yin Yang Bean

Natalia, 37 let, Čeboksari
Ko sem na embalaži za seme videl te čudovite dvobarvne fižole, sem jih brez oklevanja kupil. Zasaditve, že sem se veselil, da bom svojo družino privoščil tako nenavadnemu izdelku. Vsa posajena semena so vzklila skupaj. Zrasli so majhni grmi. Nisem posebej skrbel zanje, v bistvu sem jih samo zalival. Žetev je bila skromna, a z nenavadno barvo ni razočarala. Tako sem lahko presenetil svoje ljubljene.
Eugene, 46 let, Ekaterinburg
Zelo dolgo sem rad gojil različne stročnice. Sorta Yin-Yang je padla zaradi nenavadne barve fižola. Nezahtevni grmičevje. Dobro je rasla. Pridelek, glede na velikost rastline, je povsem zadovoljiv, na krožniku pa je videti preprosto krasen.
Olga, 30 let, Rostovska oblast
Odkar sem začel slediti številki, sem začel gojiti fižol in druge koristne rastline za svojo prehrano. Raznolikost Yin-yang je bila izbrana za privabljanje otrok k zdravi prehrani. Gojili so jo brez težav, vendar je bil letin v primerjavi z visokimi sortami fižola zelo skromen. Želim pa opozoriti, da fižol dobro in hitro skuha, je dober okus. Mojim otrokom je bil všeč zanimiv videz, zdaj z veseljem jedo fižol.
Delite na družbenih omrežjih:
Takole je videti